Integrarea soluției xTrack WMS de la Axes Software în depozitele Mobexpert a condus la optimizarea fluxurilor logistice, automatizând toate etapele, de la replenishment, picking, verificare & splitting, la printarea codului AWB, încărcarea și livrarea. Câteva provocări au fost integrarea aplicației într-un sistem complex de aplicații deja utilizate în companie, volumul zilnic considerabil al livrărilor, dar și suprafața mare a depozitului.

O particularitate a sistemului a apărut datorită faptului că, de cele mai multe ori, produsele din comenzile clienților erau împărțite pe componente, fiecare din acestea fiind depozitate în zone diferite ale depozitului. O altă caracteristică fiind aceea că, în funcție de tipul de client, comenzile fie puteau fi onorate cu baxuri de produse, fie cu un număr redus al acestora. Așadar, Axes a conceput un algoritm special de replenishment, care presupune realizarea picking-ului din două zone diferite: zona de baxuri întregi și cea de baxuri fragmentate.

De asemenea, componentele tehnologice Zebra completează flexibilitatea aplicației: cu ajutorul dispozitivelor mobile se pot printa oriunde în depozit etichete interne sau de AWB. În urma timpului relativ scurt necesar implementării soluției xTrack WMS, Mobexpert poate expedia comenzile online, la nivel centralizat, într-un interval de 24 de ore. Astfel, aceștia au reușit să onoreze promisiunea că orice comandă plasată până la ora 14:00 este predată curierului în aceeași zi, urmând să ajungă la client.

Write A Comment