Creșterea eficienței proceselor din depozit, într-un domeniu FMCG necesită siguranța unui timp foarte scurt de răspuns la cererile clienților și manipularea unor cantități mari de bunuri de larg consum. Trebuie, de asemenea, să fie definite corect toate datele logistice corespunzătoare articolelor.

În continuare vom prezenta câteva avantaje obținute de Wonder Foods, în urma implementării sistemului xTrack WMS de la Axes Software. Pentru început, au fost definite în fluxuri task-uri obligatorii, în care utilizatorii trebuie să introducă date numite „master data”. Task-ul respectiv devine obligatoriu dacă datele nu au fost validate ca fiind corecte. Alocarea dinamică pe zonele de picking este o altă caracteristică inovativă a sistemului WMS. Aceasta presupune reaprovizionarea zonei de picking pe locații diferite pentru același articol, datorită faptului că există anumite articole care sunt livrate în volume mari, pentru care o singură locație de picking ar fi insuficientă și ar crea blocaje.

Cel mai mare beneficiu obținut pe urma colaborării a fost procesarea unui număr mai mult decât dublu a liniilor de comenzi realizate de clienți zilnic, folosind aceleași resurse ca număr de angajați și spațiu de depozitare.

Write A Comment